Kinezi Ugledali Misterioznu Strukturu Na MESECU

Intrigantan objekat u obliku kocke uočen na suprotnoj strani Meseca privukao je pažnju naučnika.

Kineski rover Jutu 2 snimio je slike misteriozne strukture sa udaljenosti od oko 80 metara, dok je polako išao preko kratera Von Karman u basenu Južnog pola-Aitken na Mesecu.

Kineski naučnici su već preusmerili rover da bi ga bolje pogledali, ali će biti potrebno nekoliko meseci da Jutu 2 stigne do ove bizarne lunarne pojave.

Čudna nepravilnost u pejzažu videla se kako viri iznad inače jednolikog i neupadljivog horizonta, a pored nje je bio i mali krater od udara.

„Da li je to bila kuća koju su izgradili vanzemaljci nakon pada? Istraživači svemira su se našalili. „Ili je to pionirska svemirska letelica prethodnika za istraživanje meseca?“

Ali oni koji očekuju vanzemaljski susret sa jednim od misterioznih vanzemaljskih monolita kao iz filma „2001: Odiseja u svemiru“ Stenlija Kjubrika biće razočarani. Najverovatnije objašnjenje je prilično dosadno: misteriozni objekat je verovatno jedna od mnogih velikih mesečevih gromada, koja je verovatno podignuta ispod površine Meseca usled udara.

Naučnici, međutim, neće znati sa sigurnošću sve dok rover ne pređe prazninu i bolje pogleda, za šta očekuju da će trajati dva do tri meseca. Ovo može zvučati kao pužev tempo, ali putovanje će Jutu 2 odvesti preko kamenitog terena i kroz dva do tri lunarna dana i noći — prisiljavajući rover da se isključi i kada je sunce direktno iznad glave, kako bi se izbeglo pregrevanje i takodje kada nema svetla, kako bi se sprečilo da se isprazni.

Ovo najnovije otkriće nije prva radoznala stvar koju je Jutu 2 rover video od svog dolaska na drugu stranu Meseca pre skoro tri godine. U septembru 2019. godine, rover je naišao na čudnu supstancu nalik gelu za koju se ispostavilo da su otopljeni fragmenti stene cementirani zajedno od ekstremne toplote.

Kako god možemo reći da ova istraga ide glečerski, i da su istraživači svemira dobili novi razlog za finansiranje ovakvih misija, a pretpostavljamo i da će NASA uskoro morati nešto ugledati.

Zumirano

Za još sličnog sadržaja, posetite i youtube kanal IDIOKRATIJA:

Related posts

Najveće tenzije još od doba hladnog rata, i pretnja upotreba Nuklearnog oružja

Da li će svet nestati 24/9/2022?

Visokopozicionirani radnik fabrike aviona priveden je u Moskovskoj oblasti zbog prenošenja tajnih informacija Ukrajini

5 2 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare