IDIOKRATIJA
Image default

Daily Mail: Švajcarska razmatra ZATVOR za svakog ko greje prostorije iznad 19C na do tri godine ako je zemlja primorana da racioniše gas zbog rata u Ukrajini

Švajcarska razmatra hapšenje svakog ko greje svoje sobe iznad 19 stepeni Celzijusa na do tri godine ako je zemlja prinuđena da racioniše gas zbog rata u Ukrajini.

Zemlja bi takođe mogla da kazni one koji krše predložene nove propise.

U razgovoru za Blick, Markus Sporndli, koji je portparol Federalnog ministarstva finansija, objasnio je da bi stopa za kazne na dnevnoj bazi mogla da počne od 30 švajcarskih franaka.

 

On je dodao da bi maksimalna kazna mogla biti do 3.000 švajcarskih franaka.

A kompanije koje namerno prelaze svoje kvote gasa mogu se suočiti sa kaznom.

Dodatno, prema potencijalnim merama, temperature u zgradama koje se greju na gas ne mogu biti veće od 19 stepeni sa vodom zagrejanom do 60 stepeni celzijusa.

Blick je takođe izvestio da grejalice neće biti dozvoljene i da će saune i bazeni morati da ostanu hladni.

Mere su navedene u Saveznom zakonu o nacionalnom ekonomskom snabdevanju, na koji se poziva Savezno odeljenje za ekonomske poslove (EAER) u zvaničnom dokumentu.

Predviđeno je da bi predložene nove mere mogle izazvati izazove i sporove, ostavljajući sudove zauzetim, a vladu da se bavi novom „sivom zonom“, navodi se u izveštaju.

Što se tiče potencijalnih novih mera, kantoni Švajcarske imaju rok do 22. septembra da dostave sve nedoumice.

Za sve se sada krivi Rusija i rat u Ukrajini, medjutim šta je  sa bezobzirnim štampanjem novca od finansijske krize 2008. ili karantina širom sveta.

Recimo članak britanskog Telegrafa iz 2011 godine glasi “bezobzirno američko štampanje novca moglo bi da vrati svet u krizu”.

Ben Bernanke je tada sugerisao da će američka bazna kamatna stopa ostati blizu nule tokom “dužeg perioda”. Tu je od decembra 2008.

Financial Post je 2020 godine tokom centra pandemija govorio kako državna potrošnja postaje problem, a štampanje novca opasno rešenje.

Šta je i sa pričom oko zatvaranja elektrana na ugalj u korist obnovljivih izvora energije koji ne mogu da rade usred zime, kao što vidite postoji mnogo činjenica iza svih dogadjaja koje ne žele da spomene.

Slični postovi

Protesti Širom SVETA Zbog Mera Protiv Pandemije – Bliži Se Kraj Mera?

Nikola Milnovic

Gadafijev Sin planira da se kandiduje za predsednika LIBIJE

Nikola Milnovic

Da li smo ponovo došli do ivice Armagedona kao tokom hladnog rata?

Nikola Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija